U bent hier

Code

Algemene brochure Code 2014-2015

Onze algemene brochure biedt een beschrijving van de missie en opdracht van Code. Je vindt er een volledig overzicht van de activiteiten van Code op het vlak van onderzoek, hulpverlening, vorming en consultancy. Je kan ook telefonisch of via e-mail een of meerdere papieren exemplaren aanvragen.

Kennismakingsfolder

In onze kennismakingsfolder vind je een beknopte beschrijving van de missie en de activiteiten van Code. Je kan ook steeds telefonisch of via e-mail een papieren exemplaar aanvragen.

 

Dyslexie

Informatiebrochure voor Jongeren met dyslexie

Code herwerkte de informatiebrochure Jongeren met dyslexie. Deze brochure biedt jongeren met dyslexie informatie over dyslexie, op hun maat. De jongere vindt er antwoorden op tal van vragen, zoals: Wat is dyslexie? Welke moeilijkheden kan een jongere met dyslexie ervaren? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de oorzaken van dyslexie? Welke vormen van ondersteuning en begeleiding zijn mogelijk? 

Deze brochure kan telefonisch of via e-mail besteld worden. De kostprijs is 6,50 euro, exclusief verzendingskosten. Vanaf 30 exemplaren bieden we een korting aan van 5%, vanaf 50 exemplaren voorzien we een korting van 10%.

Brochure begeleidingsaanbod ‘Wijzer op weg. Studeren en dyslexie’ 2013-2014

Code organiseert in het academiejaar 2013-2014 workshops voor studenten met dyslexie uit het secundair en hoger onderwijs aan de hand van Wijzer op weg. Studeren & dyslexie. Code ontwikkelde dit begeleidingsprogramma op basis van literatuur en eigen onderzoek. De effectiviteit van het programma werd teven geëvalueerd in een recent onderzoek

Dowload hier de brochure voor alle praktische en inhoudelijke informatie over deze workshops.

Taalontwikkeling in een meertalige context

Informatiebrochure voor ouders

Vanuit haar expertise op het vlak van meertaligheid bracht Code een informatiebrochure uit voor ouders over de taalontwikkeling in een meertalige context. Deze brochure is vrij te downloaden of te bestellen via e-mail (kostprijs: 2,50 euro, exclusief verzendingskosten).

Informatiebrochure voor hulpverleners

Wij werkten eveneens een informatiebrochure uit voor hulpverleners. De brochure belicht verschillende aspecten van meertaligheid en heeft als doel informatie te verstrekken over het proces van de meertalige spraak- en taalontwikkeling. We vertrekken hierbij vanuit het perspectief en de voorkennis van de hulpverlener. Aanvullend reiken we aanknopingspunten aan voor het diagnostisch onderzoek. Deze brochure is te bestellen via e-mail (kostprijs: 4,50 euro, exclusief verzendingskosten).