U bent hier

Tweedaags ADHD symposium  (1-10-2011)

Terug naar nieuwsoverzicht

Code organiseerde op 9 en 10 februari 2012 een tweedaags symposium over ADHD met bijdragen van vooraanstaande Vlaamse en Nederlandse experts. Het symposium vertaalde recente inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek voor het praktijkveld. 

Op donderdag 9 februari 2012 hebben we de wetenschappelijke verantwoorde diagnostiek van ADHD vanuit een ontwikkelingsperspectief belicht aan de hand van zowel theoretisch opgevatte, plenaire presentaties als meer praktijkgerichte parallelle sessies over kleuters, kinderen, adolescenten en volwassenen. Er waren bijdragen van o.a. Jan Buitelaar (Radboud Universiteit Nijmegen), Marina Danckaerts (UPC Gasthuisberg, K.U.Leuven), Jurgen Lemiere (UPC Gasthuisberg, K.U.Leuven), Inge Antrop (Universitair Ziekenhuis Gent) en Code-medewerkers zoals Steven Stes en Kristien Felix.

Op vrijdag 10 februari 2012 hebben we gefocust op de diagnostiek, behandeling en reïntegratie van volwassenen met ADHD. In een reeks plenaire presentaties lag de nadruk op de effectiviteit van het zorgaanbod voor ADHD in de volwassenheid. Hiertoe waren er bijdragen van o.a. Sandra Kooij (PsyQ, Nederland), Dirk De Wachter (UPC Kortenberg, K.U.Leuven), Saskia van der Oord (K.U.Leuven) en medewerkers van Code, zoals Dieter Baeyens en Steven Stes.

Wenst u algemene informatie over het symposium? Dan verwijzen wij u graag naar onze symposiuminformatiepagina.